325 családon segített az önkormányzat

2016. február 12., péntek, 10:50

A nélkülözés a családsegítő intézkedések mellett is sokak életét átszövi napjainkban is. A munkahely elvesztése, a magas hitelek törlesztése, egy betegség, vagy más váratlanul érkező probléma könnyen felemészti az embert, még könnyebben az amúgy sem túl vastag pénztárcákban lapuló forintokat. Sokaknak karácsonykor sem adatik meg, hogy legalább néhány órára maguk mögött hagyják a problémákat és a kandallóban pattogó tűz mellett harapjanak egy nagyot a bejglibe. Vannak, akik már annak is örülnek, ha az alapvető élelemre futja és a nagykabátot magukra öltve átvészelik az éjszakákat a hideg lakásban. Különösen szomorú, mikor gyerekek kénytelenek nélkülözni. No, nem a legújabb okostelefont, hanem az évszaknak megfelelő ruházatot, a mindennapi betevőt. Az élethez szükséges alapvető javakat.

A városvezetés a valóban rászoruló gyermekes családoknak próbált segítséget nyújtani decemberben, amikor a szünidei gyermekétkeztetés keretében nagyobb élelmiszercsomaggal támogatta a hátrányos helyzetű gyermekeket nevelő családokat.

A jótékonysági akciót az Emberi Erőforrások Minisztériumával közösen hajtotta végre az önkormányzat. A minisztérium által nyújtott támogatás 80 hátrányos helyzetű és 99 halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelő család megsegítését fedezte. Az összeget az önkormányzat a szociális keretéből egészítette ki. A monori képviselő-testület végül összesen 325 gyermek és családja szünidei étkeztetéséhez járult hozzá élelmiszercsomagokkal, melyeket a legkedvezőbb ajánlatot tevő helyi vállalkozótól rendelt meg, összesen 2 millió forint értékben. Az átadásra december 21. és 23. között került sor.

Forrás: Strázsa újság