A magyar népmese jegyében tartottak családi napot a Kossuth Lajos Óvodában

2016. szeptember 28., szerda, 16:08

Az utolsó szeptemberi hétvégén vidám, családi napra hívta a jelenlegi és régi ovisokat a Kossuth óvoda közössége. A ragyogó napsütésben a népmese köré épült gyermekprogramok, kézműves foglalkozások, ügyességi játékok várták a gyerekeket.

Az érdeklődők maguk gyúrhatták a pogácsa tésztáját, majd a kemencében kisült pogácsáknak készíthettek tarisznyát hozzá, a mozgásra vágyóknak Juhász Dénes és zenekara húzta a talpalávalót. A kézműveseket csutka bábukészítés, nemezelés, koronakészítés várta; a bátrabbak pedig megküzdhettek a háromfejű sárkánnyal. Ügyességi játékban kifoghatták az aranyhalat, megszerezhették a mosolygó almát, szóló szőlőt, csengő barackot, mesehőssé változhattak a jelmezes fotózáson, a sikeres mesememória játék jutalma pedig az „élet vize” volt. A jelenlévők az emeleten megtekinthették a régi tárgyak gyűjteményét is. Délben az óvoda apraja-nagyja közösen fogyasztotta el a „terülj, terülj asztalkára” feltálalt ízletes paprikás krumplit. A jó hangulatú napot az óvónők vidám előadása zárta: a nagy sikerre tekintettel kétszer is bemutatták a Kiskakas gyémánt félkrajcárja című mesejátékot.



A szervező Monori Esthajnalcsillag Alapítvány a befolyt bevételből az udvari hinták körüli burkolatot tudja biztonságosabb, rekortán felületre cserélni. Az óvoda vezetése ezúton is köszöni minden közreműködő, támogató segítségét!