Szeptember elsején becsengettek a monori iskolákban is

2016. szeptember 1., csütörtök, 15:00

Augusztus utolsó napjai nyári meleggel búcsúztatták a diákoknak két és fél hónapig tartó vakációt. Szeptember elsején megkezdődött a tanítás, 181 első osztályos tanuló ismerkedik a napokban az iskolai légkörrel Monoron.

Évnyitó a Kossuth Lajos Általános Iskolában

Városunk vezetése az idei nyáron is igyekezett minél jobb körülményeket biztosítani a monori általános iskolákba járó több mint 1500 gyermek részére. Mindezt annak ellenére, hogy az idei tanévtől már az épületek üzemeltetése sem az önkormányzat feladata. Az elmúlt két nyáron minden iskolában sikerült jelentős felújításokat elvégezni. Idén a június óta tartó időszakban az Ady Úti, a Nemzetőr és a Kossuth Lajos Általános Iskolákban újítottak fel teljesen egy-egy fiú és lány mosdót, sor került a folyosók és tantermek festésére, valamint megújult a termek egy részének padlója is. A tavaly felújított Jászai Iskolában a következő hetekben javítják a kerítést, illetve cserélik az iskola tornatermének térelválasztó függönyét.

A Nemzetőr Általános Iskola egyik felújított mosdója

Az iskolák környékén újra nagyobb forgalomra kell számítani Monoron is, ezért a helyi rendőrkapitányság munkatársai is kérik a közlekedésben részt vevők fokozott figyelmét. Minden monori és Monorra járó diáknak jó tanulást és sok közösségi élményt kívánunk a 2016/17-es tanévre!