Maradjon Monoron az adó 1%-a!

2017. február 20., hétfő, 10:36

A Vigadó Kulturális és Civil Központ idén újra összegyűjti és aktualizálja azoknak a monori civil szervezeteknek, alapítványoknak a listáját, akik jogosultak a személyi jövedelemadó 1%-nak az elfogadására. A listát folyamatosan frissítik és közzéteszik a város honlapján és a www.vigadokft.hu oldalon is.

A kezdeményezés célja, hogy a monori adófizetők is tudjanak róla, hogy milyen helyi célokat támogathatnak a kötelezően fizetendő személyi jövedelemadójuk egy századával. Mint ismert Magyarországon minden adóbevallást leadó magánszemély jogosult az adójának 1%-ról az egyházak részére, 1%-ról pedig arra jogosult közhasznú civil szervezetek, alapítványok részére rendelkezni.

Monoron is több tucat olyan egyesület működik, melyek jogosultak ezen támogatásra. A szervezők a kezdeményezéssel szeretnék elérni, hogy minél több helyi lakos döntsön úgy, hogy adójának ezt a kis részét városunkban működő egyesületek, alapítványok támogatására fordítsa. Kérjük, a jogosult szervezetek képviselőit, tagjait, hogy küldjék el az egyesület, alapítvány alapító okiratban szereplő nevét és adószámát a vigado@vigadokft.hu e-mail címre. A szervezők néhány napon belül közzéteszik a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerinti listát.

Reméljük, hogy minél szélesebb körben elterjed a hír és a több ezer monori munkavállaló néhány tízezer forintos támogatásának köszönhetően jelentős összeggel gyarapodnak majd a helyi szervezetek!