Nyári gyermekétkeztetés Monoron

2017. június 8., csütörtök, 08:49

Az elmúlt évhez hasonlóan idén nyáron is biztosított lesz a napi meleg főétkezés a monori rászoruló hátrányos illetve halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére. A térítésmentes meleg étkezés június 19-től augusztus 31-ig munkanapokon a helyszínen elfogyasztva és elvihető formában egyaránt igénybe vehető.

A szünidei gyermekétkeztetést azok a monori lakóhellyel vagy tartózkodási engedéllyel rendelkező rászoruló gyermekek vehetik igénybe, akiknek rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény, valamint a gyermek hátrányos illetve halmozottan hátrányos helyzete az adott időszakra határozattal megállapítva, érvényesen fennáll.

A déli meleg főétkezés az intézményi jogviszonnyal (bölcsőde, óvoda, általános iskola, középiskola) rendelkező gyermekek, illetve intézményi jogviszonnyal nem rendelkező hátrányos illetve halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek számára igényelhető 5 hónapos kortól 18 éves korig.

A nyári nyitva tartási időszakban az erre vonatkozó jogosultsági szabályok szerint a gyermekétkeztetés változatlanul abban az intézményben vehető igénybe, ahová a gyermek jár.

Forrás: Strázsa újság