A monori nebulóknak is becsengettek szeptember elsején

2017. szeptember 1., péntek, 10:15

Monoron, az ezer pince városában is megkezdődött a tanév szeptember elsején. Tegnap és ma ünneplőbe öltözött fiatalok lepték el az iskolák környékét, közel 3000 diák kezdte meg a tanévet Monor négy általános és két középiskolájában. A vakáció végeztével 186 első osztályos ismerkedik az iskolai légkörrel ezekben a napokban.

Évnyitó ünnepség az Ady Úti Általános Iskolában

Városunk vezetése az utóbbi évek jó gyakorlatát szem előtt tartva, idén nyáron is jelentős összeget szánt az iskolák megszépülésére. Bruttó 19 millió forintból – monori kivitelező munkájának köszönhetően – megújult az Ady úti, a Kossuth Lajos és a Nemzetőr iskolák emeleti vizesblokkja. Így elmondható, hogy három év alatt az összes általános iskola mosdói felújításra kerültek, több kisebb karbantartási munka mellett.

Fontos lépés ez, annak ellenére, hogy az iskolák üzemeltetése nem a város feladata. - A monori gyerekek járnak ezekbe az épületekbe, az itt dolgozókra kollégaként tekintünk, attól függetlenül, hogy ki a hivatalos munkáltató – hallhattuk többször Zsombok László polgármestertől az utóbbi időben.

Három év alatt megújultak a vizesblokkok az álalános iskolákban Monoron

Az iskolakezdés időszakától mindig nagyobb forgalomra kell számítani városunkban is, ezért a monori rendőrkapitányság munkatársai is kérik a lakosokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek, főleg az iskolák közelében. Sikeres tanévet és élményekben gazdag közösségi programokat kívánunk mindenkinek a 2017/2018-as tanévre!