Közös döntéssel visszalépett az önkormányzat a Tabán rehabilitációs projekttől

2017. október 20., péntek, 08:09

A Versenyképes Közép-Magyarországi Operatív Program (VEKOP) keretén belül nyílt pályázati lehetőség a leromlott településrészeken élő lakosság életkörülményeinek javítására. Monor Város képviselő-testülete több körben is tárgyalta a projektet, míg végül a beadás mellett döntöttek, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat konzorciumi partnerként történő bevonásával. A partnerek egy komplex, maximális támogatási igényt felhasználó programot dolgoztak ki a projekt megvalósítására.

Nyár közepén született egy előzetes döntés, melynek értelmében városunk is jelentős, több száz millió forintos támogatáshoz juthatott volna. Azonban az eredetileg felállított költségvetéshez képest mintegy 115 millió forinttal kevesebb támogatást ítélt meg az Irányító Hatóság. Ezzel kapcsolatban Kozma Imre atya, a szeretetszolgálat elnöke levélben fejezte ki aggodalmát a képviselő-testület felé, hiszen a kialakított programhoz a maximálisan elnyerhető támogatás is csak szűken lett volna elegendő. Mivel a két fél többszöri tárgyalás során sem talált megoldást, így a képviselő-testület döntése értelmében Monor Város Önkormányzata visszalép a projekt megvalósításától és lemond a megítélt támogatási összegről.

Monor vezetése a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen mindent megtesz a jövőben is, hogy a Magyar Örökség díjas Jelenlét Program tovább folytatódjon az érintett településrészen, ezzel is segítve, hogy a Tabánban lakók is teljes életet élhessenek Monoron.