Jól halad a várost elkerülő M4 gyorsforgalmi út építése

2017. november 6., hétfő, 10:15

A Monornak is kiemelten fontos állami beruházás, az M4-es Üllő-Cegléd szakaszának kivitelezői számára is szerencsésen alakult az őszi időjárás. Az elmúlt hetek nagyrészt csapadékmentes napjainak köszönhetően jól halad a városunkat is elkerülő gyorsforgalmi út kivitelezése.

A Monoron lakók szinte semmit sem érzékelnek a külterületeken zajló, több százezer köbméter földet megmozgató munkálatokból. A tavaszi lakossági fórumon ígérteket maximálisan betartják az építkezés során, településünk belterületi útjait egyáltalán nem használják a nehéz tehergépjárművek. A város határát Péteri vagy Gomba felé elhagyva láthatják már a beruházásra utaló jeleket. Ezeken az utakon a közelmúltban elkészültek a terelések kialakításához szükséges ideiglenes aszfaltozott utak. Kérjük, hogy az ideiglenes forgalmi korlátozásokat betartva, fokozott figyelemmel közlekedjenek az építési terület közelében!

Mint az ünnepélyes alapkőletételkor is elhangzott, a beruházás jelentősen javítja Magyarország közlekedési infrastruktúráját és egyben hozzájárul hazánk versenyképességének emeléséhez is. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kiemelte: a projekt jelentősen javítja a 4-es főút által érintett településeken élők életminőségét amellett, hogy természetesen erősíti a Tápióság, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar megye és az egész észak-alföldi régió gazdasági potenciáját.

A beruházás kapcsán módosul a Monort Péterivel összekötő út jelenlegi nyomvonala. A kiépülő csomópont miatt a „Péteri kanyar” megszűnik, itt lehet majd fel- és lehajtani a leendő gyorsforgalmi útra, illetve a két települést felüljáró köti majd össze a jövőben. Hasonló le- és feljáró, valamint különszintű csomópont épül a Monort Gombával összekötő úton is. A jelentős mezőgazdasági területek miatt két helyen is terveztek további felüljárókat a keresztező földutak átvezetése érdekében (Mendei út és Bajcsy-Zs. E. utca folytatása).