Monor győzelmével zárult le jogerősen a Monorierdő által indított per

2018. január 17., szerda, 09:18

A Kúria elutasította Monorierdő követelését, Monor pénzügyi viszontkeresetét ugyanakkor megállapította az egykori településrész, a ma már önálló község terhére.

Monorierdő, a Monortól népszavazást követően 2006. évben levált településrész, és Monor a szétválást követően bíróság által jóváhagyott egyezséget kötöttek 2008. évben, amelyben megosztották a külterületet és rendeztek egymás közt valamennyi vagyonmegosztással kapcsolatos kérdést. Monorierdő az egyezséget felrúgva 2009. évben szerződésszegésre hivatkozással pert indított városunkkal szemben a lakossági vízi közmű befizetésekből olyan összeget követelve, melynek beszedésére Monorierdő kapott felhatalmazást. Monor az egyezséggel lezártnak tekintette a leválás során felmerült valamennyi kérdést, mivel azonban Monorierdő ezt nem tartotta be, ezért az eljárás során viszontkeresetet nyújtottunk be olyan összeget követelve, amit még Monorierdő sem vitatott, hogy hozzá folyt be.

A per valamennyi bírósági szintet (Törvényszék, Ítélőtábla, Kúria ) kétszer megjárva, - több, mint 8 év után - 2017. november 23. napján zárult le jogerősen a Kúria előtt. A Kúria ítéletében Monorierdő több, mint 35 millió forintot követelő keresetét  mint megalapozatlant elutasította, míg Monor Város Önkormányzatának 4.832.609 Ft összegű viszontkeresetét megállapította Monorierdő terhére a törvényes késedelmi kamatokkal, perköltséggel egyetemben, úgy, hogy ezáltal a Településünket Monorierdővel szemben megillető követelés meghaladja a 11 millió forintot.

dr. Zsombok László Polgármester a per lezárultáról a képviselő-testületnek adott tájékoztatójában megköszönte a közreműködést a per vitelét ellátó dr. Kiss György ügyvédnek, valamint az eljárásban további segítséget nyújtó dr. Urbán Hajnalka jegyzőnek és dr. Ugrin Dániel aljegyzőnek.