Wake Up! – mentsünk együtt életet Monoron is!

2018. január 11., csütörtök, 16:50

Az Országos Mentőszolgálat, a monori kötődésű Irie Maffia zenekarral közösen kampányba kezdett az újraélesztési alapismeretek minél szélesebb körben való elterjesztése érdekében. Több nagy egyetemi város mellett Monorra is ellátogatnak február elején, ahol a József Attila Gimnáziumba települnek ki a szakemberek, hogy gyors és gyakorlatias oktatással képezzék ki a fiatalokat az újraélesztésre.

 

Egy elméleti képzés után az Irie Maffia zenekar tagjainak segítségével, a Wake Up! című szám ütemére gyakorolhatják majd a résztvevő diákok az újraélesztést. A szám ritmusa (100 bpm) épp illeszkedik a mellkasnyomások tempójához - akárcsak a világhírű Bee Gees sláger, a Stayin' alive üteme. A monori diákok hasonló képzését segíti elő, hogy egy saját gyakorló bábu beszerzésével Monor Város Önkormányzata is hozzájárul a kampány fenntarthatóságához. Az OMSZ az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával, a Semmelweis Egyetem és az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium közreműködésével oktatja majd az életmentő ismereteket.

- Örömmel jövünk február 3-án Monorra játszani, hiszen 2015-ben már remek hangulatú koncertet tartottunk a városban. A kampányban részt vevő monori diákok pedig számíthatnak majd ezzel kapcsolatban egy kis meglepetésre is  - mondta el Kéri András Columbo a zenekar monori tagja az újraélesztési kampány kapcsán.