Monoron tartották a Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései című projekt átadó ünnepségét

2018. március 9., péntek, 13:21

Évente több mint száztízmillió forint költségmegtakarítást eredményez az államnak a Pest Megyei Kormányhivatalban 2016 és 2018 között megvalósult energiahatékonysági fejlesztés. Az 1,44 milliárd forintos beruházás II. ütemének átadó ünnepségét március 9-én Monoron tartották, ahol Pogácsás Tibor államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, valamint Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott adta át a projekt keretében megújult irattárat.

A Pest Megyei Kormányhivatal a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program KEHOP-5.2.2 „Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései” tárgyú felhívás keretében 1,440 milliárd Ft összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert. 2016 és 2018 között összesen 23 megyei helyszín 26 kormányhivatali középületén végeztek a beruházás keretében energiahatékonysági fejlesztéseket. A korszerűsítés részeként elsősorban homlokzati és padlásfödém hőszigeteléseket, nyílászárócseréket, gépészeti felújításokat, valamint napelemek telepítését valósítottak meg.

A kormányhivatal kiemelt célja az energiatakarékos, megújuló energiaforrást hasznosító, a kor igényeit kielégítő épületek üzemeltetése. Ezt a célt szolgálják a támogatásból megvalósuló fejlesztések. A modernizáció révén az épületek hatékonyabb energiafelhasználásúvá válnak, jelentős anyagi és energia megtakarítást eredményezve így az intézménynek, valamint komfortosabb, modernebb környezetet biztosítva a hivatalok szolgáltatását igénybe vevőknek. A fejlesztés eredményeképpen jelentősen csökken a légkörbe jutó CO2 mennyisége.

A Pest Megyei Kormányhivatal által megvalósítandó KEHOP-5.2.2-16-2016-00014 azonosító számú projekt forrását a Kohéziós Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.