Cím: Vecsés, Fő út 58.
Postacím: 2220. Vecsés, Fő út 58.
Telefon: 06-29/350-444
Telefax: 06-29/350-444
Ügyfélfogadás: hétköznap 08 – 16 óráig

KMB iroda: Üllő, Malom u.
Ügyfélfogadás: szerdánként 10 – 12 óráig

Ügyfélfogadási időn kívül a bejelentéseket telefonon, vagy személyesen a Monori Rendőrkapitányságon lehet megtenni.

Vezető neve: Németh István r. őrnagy
Beosztása : őrsparancsnok


Helyettes: Csehó Anna r. alezredes
Beosztása: őrsparancsnok helyettes

A Vecsési Rendőrőrs a Monori Rendőrkapitányság területébe illeszkedik be, és illetékességi területéhez két település tartozik, Vecsés város és Üllő város. Mindkét település Budapest vonzáskörzetébe tartozik, a 400-as főútvonal mellett helyezkednek el. A települések lakossága összesen csaknem 30.000 fő.

A rendőrőrs területét a BRFK illetékességi területe, valamint a maglódi, a gyömrői és a gyáli rendőrőrsök határolják. Az utóbbi a Dabasi Rendőrkapitánysághoz tartozik. A két település mellett halad el a 4-es főútvonal elkerülő szakasza, illetve egy fő vasútvonallal is található a területen.

Vecsés és Üllő folyamatosan és dinamikusan fejlődik. Bevásárló központ, nagyobb üzletek, logisztikai létesítmények találhatók a két településen.

Közbiztonságilag veszélyeztetett objektumok: posta, OTP, takarékszövetkezet, polgármesteri hivatal, vasútállomás, víztároló berendezések, üzletközpont, pártok irodái, bevásárló helyek, és a benzinkutak. A fenti objektumok folyamatos, visszatérően ellenőrizés alá esnek, az útiránytervekben szerepelnek.

Közlekedési szempontból forgalmas csomópontok Vecsésen a 4-es és a 400-as út kereszteződése, a Dózsa György út és a Széchenyi út kereszteződése, a Fő út – Telepi út kereszteződése. Üllőn jelentős forgalmat bonyolít a Gyömrőre vezető út és a 4-es főút kereszteződésében lévő csomópont, illetve a 4-es 400-as találkozásában lévő körforgalom, valamint a 400-as út, Ócsai út, Gyömrői út kereszteződése.

A Vecsési Rendőrőrs a Monori Rendőrkapitányság legnagyobb őrse. Az illetékességi területén a közbiztonsági és bűnügyi tevékenység zömét önállóan látja el. Az őrs létszáma 22 fő. Állományukba nyomozók, körzeti megbízottak és járőrök is tartoznak. A közterületi szolgálat folyamatos, gyakran két pár járőr és körzeti megbízott is lát el szolgálatot egy időben.