Újévi népzenei koncerttel nyitotta meg a 2016-os évet a Vigadó Kulturális és Civil Központ!

2016. január 18., hétfő, 08:46

Minden évben nagy sikerrel szervezik a hagyományos évnyitó koncertet, ezúttal a népzene volt a középpontban. A legjobb monori és környékbeli zenekarokat kérték fel a közreműködésre a szervezők és a szervezést segítő - népzenében jártas -, Monori Strázsák Néptáncegyüttes vezetői.

A koncert előtt Rimóczi Hajnalka és monori származású férje Rimóczi László népviselet-készítők munkájának kiállítását láthatták az érdeklődők.

A gyönyörű, kézzel varrott, változatos magyar népviseleteket minden kontinensre rendelték már meg tőlük. A Lengyeltótiban látható állandó kiállításuk anyagának egy részét hozták el Monorra megmutatni. A megnyitón nagy sikert aratott, gyönyörű ruhákból összeállított kiállítás a Vigadó emeletén január végéig látható.

Az est folytatásában a zenéé volt a főszerep. Széki, szilágysági, vajdaszentiványi, szatmári, kalotaszegi népzenével várta az érdeklődőket a Kökényszem Citerazenekar, Erdély László és zenekara, Hagyományőrző Citerazenekar, Regösök Zenekar, Nyerítő Zenekar és a monori BOR-óka Zenekar. Kiváló hangulat, remek zenészek várták a népzene kedvelőit. A több mint két órás műsor látványos és emlékezetes közös zenéléssel zárult, melynek végén a zenészek közösen kívántak boldog új évet a résztvevőknek.

Reméljük, hogy olyan sikeres új évben lesz része minden érdeklődőnek, mint amilyen jól sikerült az év első koncertje városunkban!

A koncert képeit városunk facebook oldalán, az alábbi linkre kattintva tekinthetik meg: MONOR VÁROS A FACEBOOKON