Akár már idén elkezdődhet az M4 gyorsforgalmi út építése

2016. június 2., csütörtök, 14:51

Pogácsás Tibor városunk korábbi polgármestere elmondta, hogy a közbeszerzés kiírásával a térség számára fontos, és régóta várt beruházás kezdődhet meg. Reménykedhetünk abban, hogy egy sikeres közbeszerzési eljárást követően, az idei év végén de legkésőbb jövő tavasszal megkezdődhet az építkezés – mondta el a monoriakat talán legjobban érdeklő témával kapcsolatban. - Az új elkerülő út egyrészt tehermentesíti az érintett településeket, másrészt lehetőséget nyújt a térség további fejlődésére - folytatta.


- A gyorsforgalmi úthálózat az egész országban fontos a vállalkozások munkahelyteremtő képességének fokozása érdekében, valamint számíthatunk rá, hogy a lakosság megtartásában illetve az új lakók vonzása terén is pozitív hatásai lesznek.

A szót Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár, Pest megye 9. körzetének országgyűlési képviselője vette át, aki elmondta, hogy a nagykátai térség számára is fontos építkezés veheti kezdetét. A Ceglédet Nagykátával és a Tápiószentmártonnal összekötő utak is érintettek a beruházásban és örömmel tölti el, hogy a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. ezen utak csomópontját is kiemelten fontosnak tartotta a tervezésnél.

Földi László, Pest megye 12. számú választókerületének, Cegléd és Nagykőrös térségének országgyűlési képviselője zárta a sajtótájékoztatót. Elmondta, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megközelítésének kulcsszerepe van a fejlesztésben. A közúti közlekedés korszerűsítésével új munkahelyteremtő vállalkozások jelenhetnek meg. A 4-es fűút melletti ipari fejlődés Cegléden csak részben éreztette hatását, reményét fejezte ki, hogy a beruházás befejezését követően további fejlődést tapasztalnak majd.