A monori temetőkben is készülnek a közelgő mindenszentekre és halottak napjára

2016. október 27., csütörtök, 14:44

A soron következő hosszú hétvégén Monoron is jelentős forgalomra számítunk a sírkertek környezetében. Mindenszentek és halottak napja alkalmából a monori temetők is hosszított nyitvatartással várják a megemlékezni érkezőket.

A város üzemeltetésében lévő katolikus sírkert szombattól keddig 7 és 21 óra között tart nyitva. A mozgásukban korlátozottak és idősebbek érdekében a temetői nagykapukat is kinyitják majd. Ezúton is kérjük a gépjárművel érkezőket, hogy csak indokolt esetben hajtsanak be a temetők területére. A megnövekedett látogatói közönség részére a Kövál Nonprofit Zrt. két mobil toalettet is biztosít. A református sírkert is egész hétvégén várja a látogatókat. Az üzemeltetők kérik a lakosságot, hogy a sírgondozáskor keletkezett hulladékot minden esetben a legközelebbi szeméttárolóba helyezzék el.

Fotó: Várszegi József

Monoron a temetők környékén rendkívüli forgalmi rendet nem alakít ki az önkormányzat. A város vezetése a rendőrséggel együtt minden esetben fokozott óvatosságot kér a gépkocsival és gyalogosan érkezőktől! Az elmúlt évekhez hasonlóan a Monori Polgárőr Egyesület tagjai segédkeznek a temetői parkolók környékén.

A rendőrség is országszerte készül a négy napos hétvégére. Fokozott rendőri jelenlétre számíthatnak a fő közlekedési utak mentén és természetesen a temetőkhöz vezető útvonalakon. Részletes felhívásukat az alábbi linkre kattintva olvashatják:  felhívás.

A fokozott gyalogos és közúti forgalomban is kérjük türelmüket, hogy a hétvége valóban a kegyeletről és az élet tiszteletéről szóljon.