Együtt tettünk környezetünk tisztaságáért

2017. április 27., csütörtök, 08:56

Április elején ismét önkéntes hulladékgyűjtési akciót hirdetett önkormányzatunk. Az idén 1413 fő húzott kesztyűt felhívásunkra, és vett részt a tavaszi takarításban. Összesen 3 konténer (14 m3), és kb 200 zsák szemetet gyűjtöttünk össze.

Több mint 15 m3 hulladékot gyűjtöttek össze az önkéntesek.

Minden óvoda csatlakozott, összesen 580 kis óvodás, és az őket kísérő óvó nénik, dadusok. Az általános iskolák közül a Nemzetőr Általános Iskola kivételével (itt verseny volt) minden iskola részt vett összesen 755 gyermek + pedagógusok. A Szterényi József Szakközépiskola diákjai (12 fő tanári felügyelettel) az Ipar út és Erzsébet királynő utca környékén takarított. A MÁV nyugdíjasok (8 fő) a szokásos vasút állomás környéki területet tisztították meg. A romák is rész vettek az akcióban, ők délelőtt a Cinka Panna utca környékét tisztították meg 50 zsák szemét gyűlt össze, délután pedig rész vettek a Gép utcánál a szemétszedésben.

A legkisebbek is hozzájárultak a város tisztábbá tételéhez

Az önkormányzat épülete előtt több mint 70 felnőtt gyűlt össze. A csapat egy része a Péteri illetve a Gombára vezető bekötő út mentén gyűjtötte össze a szemet. A csapat másik része a Bachus tér környékét tisztította meg, illetve a Gép utcában lévő illegális hulladéklerakót számolta fel, ahol 3 konténer (14 m3) szemetet szedtünk össze.

A konténereket a Fü-Gi Trió Kft. Giricz Péter cégtulajdonos szállította a helyszínre illetve a  megtelt konténereket ő szállította be még csütörtökön délután a hulladéklerakóba.

Monor vezetői ezúton is köszönik a közreműködők segítségét

A szemétszedési akció jó hangulatban és balesetmentesen zajlott le. Köszönjük a résztvveők közreműködését, és bízunk benne, hogy akciónkhoz legközelebb is ilyen szép számmal csatlakoznak!