Májusban minden hétvégén szabadtéri rendezvények várják az érdeklődőket a Vigadó szervezésében

2017. április 25., kedd, 09:40

Jól kezdődött a jubileumi tizedik évada a Vigadó Kulturális és Civil Központnak. Egymást érték a sikeres rendezvények: gyermekkoncert, mozifilm vetítés, operett és ismeretterjesztő előadás is telt házat vonzott a Vigadó patinás Dísztermébe.

A tavasz érkezésével megkezdődik a szabadtéri rendezvények időszaka, melyben szintén változatos programokkal várják a közönséget. Májusban minden hétvégén más-más helyszínen szerveznek nagy érdeklődésre számot tartó eseményt. Május 6-án a Mozdulj MonorON programmal kezdődik a rendezvények sora. A tavaly létrejött tömegsport esemény új helyszínre költözik, a hangulatos Kis-tó mellett ingyenes aerobik edzés, a Tavas-park sétányain futóverseny várja a sportolni vágyókat! A délutáni program vendége ismét Katus Attila aerobik világbajnok lesz. A közös testmozgást követően városi futóverseny rajtol majd, a Tavas-park sétányain kijelölt körpályán 5,5 kilométeres távon, több korosztály számára hirdetnek versenyt.

Május 12-én az idei első jelentős könnyűzenei program lesz a városban, a hazai rock and roll legendás alakja Fenyő Miklós ad élő koncertet. A Piac-és Fesztiválcsarnokban egy esszenciát hallhat majd a közönség, a művész több száz nagysikerű slágeréből. Fenyő Miklós állandó sztárvendége Dolly valamint táncosok és professzionális színpad- és videotechnika színesíti majd a műsort. A koncertre április végéig elővételes áron válthatnak belépőjegyet!

Május 20-án, szombaton két nagyszabású rendezvényre is várják az érdeklődőket. Délelőtt a Strázsahegyi Tekerő versenyen mérhetik össze ügyességüket és gyorsaságukat az amatőr terepkerékpárosok, délután 16 órától pedig a monori Zeneiskola ünnepli majd 50 éves fennállását a Piac- és Fesztiválcsarnokban.

Május utolsó vasárnapján hagyományosan a Városi Gyereknapra várják a gyerekeket és családokat. A rendezvény idén megújul és új helyre költözik. A Balassi utcai játszótéren és KRESZ parkban rendhagyó Buborék Buli vár mindenkit. A nap legjobban várt vendége természetesen a népszerű Buborék együttes lesz majd.