A Nagycsaládosok Monori Egyesülete közel félmillió forint támogatást nyert a Tesco-tól

2017. május 11., csütörtök, 07:24

Ön választ, mi segítünk – címmel hirdetett helyi közösségeket támogató pályázatot a Tesco-Global Zrt. A Magyar Adományozói Fórum és az Ökotárs Alapítvány közreműködésével meghirdetett pályázat célja volt, a helyi Tesco áruházak közelében működő civil szervezetek támogatása.

Pályázni minden esetben a lakókörnyezetet szépítő programmal, oktatás- és készségfejlesztő kezdeményezésekkel valamint az egészséges életmódot támogató projekttel lehetett. A pályázaton – három másik induló mellett – részt vett a Nagycsaládosok Monori Egyesülete, akiknek sikerül 400 ezer forint támogatást nyerniük. Ebből a pénzből az egyesület által használt – a város tulajdonában lévő – Táncsics utcai volt iskolaépület bejárati előterét szeretnék felújítani. Ennek keretében a padlót és a falburkolatot cserélik le, valamint a nyílászárók részleges cseréje is megvalósul.

Az egyre szépülő helyszínt új közösségi térként szeretné használni a Monori Nagycsaládos Egyesület. Céljuk, hogy az egészen kicsi gyerekektől az idősebb korosztályig tudjanak majd részt venni az érdeklődők az egyesület programjain.