A monori rendőrök a lakosság segítségét kérik ellopott kerékpárok miatt

2017. június 13., kedd, 11:37

A Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán a 13050/934/2017.bűnügyi számon indult eljárás lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint ismeretlen tettes 2017. május 21-én az éjszakai órákban egy monori társasház udvarából eltulajdonított két, egymáshoz lakattal rögzített kerékpárt.

Az egyik kétkerekű egy Caprine Treat típusú terepkerékpár, amely egyedileg épített. Váza lila-fekete színű, a hátsó villája fekete. A láncnál egy textil láncvédő van felszerelve, amin " Bike Positive" felirat látható. Az alvázszámon egy "ED" piros felirat, valamint a kormányon egy pillangó fék található. A kerékpár váltója törött, hátsó kereke defektes, valamint abból három darab küllő hiányzik, felnijei feketék. Mindkét kerékben egy-egy küllő pirosra van festve. Néhol a bowdenház fekete gégecsőbe van behúzva. A kerékpár első teleszkópja állítható, valamint az első fogaskerekén egyedi gyártású láncvédő van.

A másik egy kék-fehér színű Trekking Montein Bike típusú kerékpár, amelynek mindkét felnije fehér színű. Elől-hátul sárvédővel felszerelt. A kerékpár első teleszkópja rozsdás, vázáról a festék lekopott. A hátsó villánál feltűnően olajos, valamint a lánc a festéket leverte.

A rendőrség kéri, hogy aki felismeri fényképen látható, valamint a leírásban részletezett kerékpárok valamelyikét, vagy azokat részére eladásra kínálták fel, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen munkaidőben személyesen a Monori Rendőrkapitányságon, illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-1-236-28-83-as telefonszámon vagy az ingyenesen hívható a 06-80/555-111-es „ Telefontanú” zöld számát vagy a 107-es, 112-es központi segélyhívó számok valamelyikét.