Mindenszentek és halottak napja

2017. október 27., péntek, 11:43

A monori sírkertekben is készülnek a közelgő mindenszentek ünnepére és halottak napjára. Mivel az ünnepnapok a hét közepére esnek, így hétfőtől péntekig hosszított nyitvatartással várják a látogatókat. Megszokhatták, hogy ilyenkor a temetők nagykapui is nyitva állnak, azonban kérik a közlekedőket, hogy csak indokolt esetben, mozgásukban korlátozott utasokkal hajtsanak be a sírkertek területére!

Fontos, hogy az emlékezés napjaiban is ügyeljünk egymásra és fokozott figyelemmel közlekedjünk a temetők környékén, hiszen ilyenkor Monoron is több tízezren látogatják a sírkerteket! Kérjük, hogy vigyázzanak értékeikre, autóban, síron ne hagyjanak pénztárcát, telefont! Az önkormányzat nem alakít ki ilyenkor rendkívüli forgalmi rendet, de az elmúlt évekhez hasonlóan a Monori Polgárőr Egyesület tagjai segédkeznek majd a parkolók környékén. Emellett fokozott rendőri jelenlétre számíthatnak a fő közlekedési utak mentén és természetesen a temetőkhöz vezető útvonalakon. Részletes felhívásukat az alábbi linkre kattintva olvashatják: mindenszentek és halottak napja.

A református és a város üzemeltetésében lévő katolikus sírkert is 7 és 21 óra között tart majd nyitva. A megnövekedett látogatói közönség részére a Kövál Nonprofit Zrt. mobil toaletteket is biztosít. Az üzemeltetők kérik a lakosságot, hogy a sírgondozáskor keletkezett hulladékot minden esetben a legközelebbi szeméttárolóba helyezzék el! Kérjük, hogy a gyertyák, mécsesek meggyújtásánál kellő körültekintéssel járjanak el!

Hogy a szomorú ünnepnapok is a megemlékezésről és a kegyeletről szóljanak kérjük türelmüket a gyalogos és közúti forgalomban is!

A fotót és a videót Várszegi József készítette.