Tájékoztató a szelektív hulladékgyűjtésről

2017. november 13., hétfő, 08:11

Az idei közmeghallgatáson többször is felmerült kérdés a szelektív hulladékgyűjtéssel – konkrétan az üveghulladékkal –, kapcsolatban, ezért Takács Endrét, a KÖVÁL Nonprofit Zrt. vezérigazgatóját kérdeztük a témában. 

A szelektíven gyűjtendő üveghulladékokra rendszeresített három gyűjtőszigeten két-két darab 1,1 m3-es konténer szolgál az üveghulladék elhelyezésére – tájékoztatott Takács Endre, aki a lakosság szerepét is kiemelte. A gyűjtőszigetek környékével az volt az alapvető probléma, hogy kommunális hulladékot hordtak oda,  ezért kellett megszűntetni a Jászai Iskola előtti gyűjtőszigetet. Csak onnan, hetente közel 10 m3 vegyes kommunális hulladékot is el kellett szállítanunk – mondta a szakcég vezetője.

Sokan a kommunális lakossági hulladékot
is az üveggyűjtő konténerekhez teszik ki

A szolgáltató munkatársai az üveggyűjtő konténereket heti rendszerességgel, illetve igény szerint ürítik. A megmaradt gyűjtősziget környékéről az illegálisan oda helyezett kommunális hulladékot a városüzemeltetés hetente összeszedi – jelentős mennyiségről van szó ezeken a helyeken is.

Tudnia és használni is kell a lakosságnak a szelektív hulladékgyűjtőket – összegzett Takács Endre.  Az üveg hulladékot például térítésmentesen le lehet adni a Bajcsy- Zsilinszky út végén található hulladékudvarban, illetve a mellette lévő átvevőhelyen is. Az üveghulladék szelektív gyűjtésének megnyugtató megoldását Duna-Tisza Közi Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás (melynek Monor Város is tagja) fejlesztése fogja biztosítani, amelynek keretében az üveghulladékot is házhoz menő formában fogják majd gyűjteni a nem túl távoli jövőben!

Az üveghulladékot is házhoz menő formában fogják majd gyűjteni
a nem túl távoli jövőben