Célkeresztben a bajnoki arany – folytatódnak az NBIII küzdelmei

2018. március 1., csütörtök, 10:22

Hétvégén megkezdődik a tavaszi labdarúgószezon az NBIII-as bajnokságban is. A Keleti csoportot vezető Monori SE komoly tervekkel vág neki a szezon hátrelévő részének: - A cél egyértelműen a bajnoki cím – fogalmazott dr. Selei András az egyesület honlapján.

A keretben történt változásoknál is fontosabb, hogy összeszokott, idén tovább erősödő szakmai stáb irányítja a csapatot. Márciusban lesz két éve, hogy Horváth Dávid látja el a vezetőedzői feladatokat, az ő szakértelme egyértelműen kellettek az eddigi sikerekhez. Januártól új technikai vezető, Kovács Zoltán erősíti az oldalvonalon kívüli stábot.     

Az érkezők közül elsőként Májer Gergő leigazolását jelentette be a kék-fehér egyesület. Ausztriából tér haza a 22 éves futballista, aki a védelemben és a középpályán is hasznos tagja lehet a bajnoki címre törő csapatunknál. Régi-új játékosként köszönthetjük Monoron a 2016. nyarán igazolt Balanescu Dánielt. A tavalyi bajnokságban végig kezdő balhátvéd a nyáron térdszalag szakadást szenvedett most térhet vissza a csapatba. Berki Istvánnal korábbi NBI-es és U21-es válogatott játékossal is sikerült megállapodni a vezetőknek. Az 1994-es születésű támadó középpályás jelentős NBII-es rutinnal bír, sőt négy alkalommal az élvonalban is pályára lépett a Puskás Akadémia színeiben. Eddig utolsó érkezőnk Tóth Barna 22 éves center, az NBII-es BFC Siófok csapatától jött Monorra. Képességeit jól mutatja, hogy szerepelt már U21-es válogatott csapatban is. Több távozó játékos búcsúzott a kerettől: Csicsek Leventét visszahívta anyaegyesülete, Mészáros László és Katona Roland a civil életet választották. Csapatot váltott két monori nevelésű fiatal is a több játéklehetőség reményében: Fazekas Richárd és Kelemen Ádám.

A bajnoki szezon szombaton idegenben, a Balassagyarmati VSE ellen folytatódik. Ősszel lejátszották a tavaszi első fordulót, így 16 mérkőzés után veretlenül (12 győzelem, 4 döntetlen) négy pont előnnyel vezeti a Monori SE a tabellát. Az első hazai mérkőzésre március 10-én kerül sor, 14:30-tól a Termálfürdő Tiszaújváros csapatát fogadjuk. Fontos változás lehet a drukkerek életében, hogy az MLSZ előírásainak megfelelően a hazai szurkolók a főlelátóról illetve a hazai kispad mögötti területről drukkolhatnak majd a csapatnak!

Szép reményekkel vághatunk neki a labdarúgó bajnokság tavasz szezonjának, HAJRÁ MONOR!