Szombaton Monor az ezer pince városa lesz a hazai borvidékek fővárosa

2018. június 5., kedd, 10:29

Június 9-én, immár hetedik alkalommal szervezik meg Monoron a 22 magyar borvidék seregszemléjét, a Borvidékek Hétvégéjét!

Megújult arculattal, és az évek óta jellemző egyedi hangulattal várja az érdeklődőket a közép-magyarországi régió egyik legnagyobb boros eseménye. A közel ezer pincét számláló városrész legszebb pincesorait a 22 magyar borvidékről érkező kínálók foglalják el. A látogatóknak így természetes környezetben van lehetőségük végigkóstolni az ország változatos borkínálatát. A 35 nyitott pince között a legismertebb hazai borászatok képviseltetik magukat, visszatérő borkínáló az egri Juhász Testvérek Pincészete, a villányi Bock Pince és a szekszárdi Bodri Pince is.

Az eseményt szervező Vigadó Kulturális és Civil Központ ingyenesen látogatható zenei programokkal és különleges helyszínekkel csábítja a látogatókat. A lankás pincegádorok között megbújva hangulatos kisszínpadok, gyerek- és szörpudvar várja a gyermekekkel érkező vendégeket is. Érdemes lesz megkeresni a zöldellő szőlősorok közötti Titkos közt és Rejtett ösvényt; ellátogatni a Zsák utcába és a Cserkész udvarba! Az estét a Bikini együttes koncertje zárja, előtte több mint 50 meghirdetett program gondoskodik a több ezer vendég szórakozásáról.

Az egyedi helyszín és a monoriak vendégszeretete teszi különlegessé a boros események között a Borvidékek Hétvégéjét. A város jó közlekedésének köszönhetően az ország bármely pontjáról könnyen elérhető a rendezvény. A fővárosból fél óránként induló elővárosi vonattal érkezők közlekedését helyben kisvonatok és taxik segítik; a gépjárművet választó vendégeket ingyenes parkoló várja. 

Érdemes a borok kedvelőinek és a kirándulást tervező családoknak is ellátogatniuk Monorra június második szombatján! A részletes programokat, kínáló borászatokat és minden további hasznos információt megtalálják a rendezvény honlapján a www.borvidekekhetvegeje.hu címen!